11 anledningar att skaffa hund – Fördelar & bra argument

Det finns flera anledningar att skaffa hund och du kommer att få uppleva både jobbiga perioder- och framförallt underbara stunder med din fyrbenta vän. Det finns en anledning varför hunden är ett av Sveriges populäraste husdjur och det ska vi gå igenom i det här inlägget.

De främsta anledningarna att skaffa hund är för att du kommer att få bra motion, komma upp tidigt på morgonen, du kommer (nästan) alltid ha glatt sällskap och du kommer träffa människor du annars inte hade träffat.

Läs vidare så berättar jag om fler anledningar att skaffa en hund…

1. Du får bra motion

Alla hundar behöver motion, vissa mer och vissa mindre. Något som är gemensamt är dock att de älskar att springa omkring och röra på sig. Så om du skaffar en hund får du räkna med flera promenader om dagen och massa lek.

Det här kanske kan låta jobbigt till en början men se det som en chans att komma i form. Hunden kommer att göra dina morgonpromenader betydligt roligare och du har både en anledning att gå ut och en ny kompis som kommer dra ut dig om du egentligen inte orkar.

2. Du kommer upp på morgonen

Eftersom hundar behöver rastas på morgonen kommer du att bli en riktig morgonmänniska, även om du inte redan är det idag. Det här kommer att ge dig väldigt bra morgonrutiner och kombinerat med en frisk morgonpromenad får du en grym start på dagen.

anledning att skaffa hund

3. Du får en ny bästa kompis

Hundar är kända för att vara väldigt lojala djur och sannolikheten att det kommer bli din nya bästa kompis är stor.

När du väl har vunnit hundens hjärta kommer den att stå vid din sida i vått och torrt. Du kan med andra ord räkna med en trogen vän i många år framöver.

4. Du kommer bli lugnare & mindre stressad

Hundar är väldigt lättsamma varelser som inte tar saker så allvarligt till skillnad från oss människor. Deras beteende smittar av sig vilket märks ganska snabbt när man är i närheten av en hund.

Om du skaffar en hund är det alltså stor sannolikhet att du kommer att bli en lugnare och mer harmonisk människa.

5. Du kommer att träffa nya människor

Eftersom hunden inte bara kräver utan kommer att släpa med dig ut på dagliga äventyr kommer du att träffa på människor som du aldrig kanske hade pratat med annars.

Som hundägare kommer du att locka till dig fler människor men även träffa nytt folk på rastgården och på morgonpromenaden. Med stöd av din fyrbente kompis kommer du med stor sannolikhet att bli en mer social människa.

6. Du blir en gladare människa

Eftersom du rör mer på dig, träffar mer människor och alltid umgås med ett glatt sällskap är det nästan oundvikligt att du själv inte kommer att bli en gladare människa när du skaffar hund.

Allt som hundägandet tvingar dig att göra kommer på ett eller annat sätt att göra dig glad och inte minst hundens (för det mesta) positiva inställning smittar av sig.

anledningar skaffa hund

7. Du får tröst & stöd när du behöver det

Hundar är extremt bra på att känna av känslor från oss människor. Om du är ledsen eller mår dåligt kommer din hund att känna av det direkt, jag vet det här av egen erfarenhet och har ofta fått tröst av min hund.

Jag skulle säga att hundar är mycket bättre på att trösta i svåra stunder och det känns som de vet exakt vad man känner utan att man behöver säga ett enda ord.

8. Du är aldrig ensam

När du skaffar en hund får du i princip en ny familjemedlem, men den kräver din uppmärksamhet flera timmar varje dag. Det innebär att du aldrig kommer att vara ensam några längre stunder.

Om du någon gång kan känna dig ensam är det perfekt att skaffa en hund eftersom de känslorna kommer att försvinna nästan helt.

Men kom ihåg att du inte heller får lämna hunden ensam under för långa perioder eftersom de flesta hundraser inte mår bra av att vara ensamma, precis som oss människor.

9. Mindre risk att dina barn blir allergiska

Det finns forskning som visar på att barn som umgås med hundar under sin uppväxt mer sällan drabbar av allergier. Oavsett om det stämmer till 100% eller inte finns det massa andra bra anledningar till att barn ska växa upp med hundar.

Bland annat får de bra sällskap, de lär sig respektera djur och de kommer att känna en trygghet tillsammans med hunden. Om det skulle vara så att du redan är allergisk mot hundar så finns det hundraser som är bättre val för allergiker.

10. De får dig att skratta

Det finns flera forskningsrapporter som visar att hundar får oss att skratta. Hundar är ju ganska roliga djur och de kan göra grymt roliga saker ibland. För att inte tala om hur knasigt de kan bete sig emellanåt.

Det här är bara positivt eftersom det får oss att helt släppa tankar kring annat och slappna av på ett sätt vi vanligtvis inte gör. Ytterligare en bra anledning att skaffa hund.

11. Du får större självförtroende

Det finns forskning som visar att människor som skaffar hund får bättre självförtroende än innan. Det är flera som säger att det här stämmer och om man tänker efter låter det ganska logiskt.

En hund ger dig all uppmärksamhet och ifrågasätter aldrig något, dessutom så finns de alltid vid din sida.

Hoppas att du gillade det här inlägget med anledningar att skaffa hund, vilken var din anledning?

Lämna en kommentar