Roliga hundraser (15 roliga hundar med bilder & videos)

Hundar är kända för att vara lekfulla och ha egna personligheter. Vissa hundraser är lite roligare och mer egna än andra.

Det kan konstant ha ett speciellt utryck i ansiktet medan andra har en kroppsbyggnad som gör att de ser lustiga ut när de gör vissa saker. Men utseendet är inte det enda som får en hund rolig. Det som ofta får oss att skratta är deras härliga personlighet och påhitt.

Vill du ha en hund som ger dig mycket glädje och skratt ska du kika in våran lista över de roligaste hundarna. Vi är säkra på att du kommer hitta en ras som får dig att skratta lite extra!

1. Basset Hound

rolig hundras Basset Hound stora öron

Basset Hound är en hundras du känner igen på deras stora och långa öron som nästan tar i marken. Men de har också en speciell kroppsbyggnad med korta ben och lång bred kropp.

Det är just deras kroppsbyggnad och öron som gör Basset Hound rolig att titta på speciellt när de springer lite lutande och deras öron flyger upp. De har även ett speciellt ansiktsuttryck som är lite hängigt med en ledsam blick.

Men det är inte bara utseende som gör Basset Hound rolig – deras personlighet får dig också att skratta. Det är en lekfull och energisk hundras, trots sina korta ben och stora kroppsbyggnad.

De älskar att leka apport och jaga leksaker, och de är alltid redo för en omgång dragkamp. De är också mycket lojala hundar och de vill gärna vara till lags med sin ägare.

2. Boxer

rolig hundras boxer

Boxern har oftast ett busigt och lite förvånat ansiktsuttryck, ofta med tungan hängandes utanför munnen. Det i kombination med deras fyrkantiga huvud och korta nos ger dom ett roligt utseende som är svårt att inte le åt.

Det är även deras busiga ock lekfulla personlighet som gör de roliga att vara med. De älskar att leka och vara ute på aktiviteter.

Boxern är en medelstor till stor ras med kort och slät päls. De är starka, muskulöst byggd och lojal till sin familj.

De är en bra hundras för de som vill ha en kul och energisk hund i familjen.

3. Welsh Corgi Cardigan

Welsh Corgi Cardigan är en liten tjock hundras med korta ben och långa kropp. Den har en tjock päls som finns i olika färger. Det är en smart, lojal och lekfull hund.

Det som gör just Welsh Corgi Cardigan underhållande är deras utseende. Med sina korta ben och långa kropp har de en speciell stil när de rör på sig. De har också en härlig personlighet som kommer ge dig mycket skratt.

Förutom att det är en härlig och kul hundras är de också känt att Welsh Corgi Cardigan är en smart hund som är lätt att träna upp. Och de är också ivriga på att lära sig nya saker och tricks.

4. Mops

kul hundras mops

Mops är en charmig, glad och social hundras som får de flesta att skratta med deras härliga personlighet. De är busiga och är lite av en clown.

De har en kompakt och lite kropp och är en hund med ett skrynkligt och platt ansikte. Det ger dom ett speciellt utseende och ett utryck som får oss att le lite extra.

Mops är en härlig sällskaps hund som gärna vill vara med sin familj och sällan vara ensam för länge. De är också smarta hundar som går snabbt att träna upp.

Förutom deras utseende och personlighet har Mopsar också synts till mycket i media som i olika filmer och TV-program. Vilket har lett till att det blivit en populär och omtyckt hundras.

5. Australian Shepherd

rolig och charmig hundras Australian Shepherd

Australian Shepherd kallas även för Aussie och är en hundras framavlad för att arbeta och används ofta inom vallning av boskap.

Förutom att vara en bra arbetarhund är Aussie en lojal och kärleksfull hund som gärna är nära sin familj och ägare. Det är en smart hund som snabbt lär sig nya tricks. Du kan lära upp den att göra roliga saker som ger dig ett gott skratt.

Även om Australian Shepherd ses om en seriös och smart hund är de lekfulla och busar gärna. De passar personer och familjer som är aktiva och som är ute mycket.

6. Pudel

roliga hundraser pudel

Pudeln känd för att vara en smart och snabb lärd hund med mycket energi. Och de finns i fyra olika storlekar som är Storpudel, Mellanpudel, Dvärgpudel och Toypudel.

Pudeln har ett speciellt utseende med sin tjocka och lockiga päls som kan göras till en mängd olika frisyrer vissa gulliga medan andra är mer roliga.

Förutom att du kan frisera Pudeln i olika utseenden har de även en lekfull personlighet som får de flesta att skratta. Du kan snabbt lära upp en Pudel till att göra roliga tricks om du vill.

Pudlar används oftast inom lydnads- och agilitytävlingar och som servicehundar eftersom de är lätta träna upp och är duktiga på problemlösningar.

7. Siberian Husky

knasig hundras Siberian Husky

Siberian Husky är en medelstor hundras som oftast känns igen på de isblåa ögonen och den ståtliga kroppsbyggnaden. De påminner lite om en varg till utseendet.

Siberian Husky har ett bra humör och mycket kärlek till människan. De älskar sällskap och är gärna inte ensamma en längre stund. Bäst trivs de i flock.

Det är sälla en Husky skäller men kan istället yla, oftast är det av glädje. Det är också en nyfiken och lekfull hundras som gärna följer med ut på olika äventyr och bus tillsammans med dig.

8. Fransk Bulldog

Fralla eller Fransk Bulldogg som de egentligen heter är känd för att varar en clownhund. De har en härlig personlighet som gärna busar och leker. Du kommer få många härliga skratt med en Fralla.

De har också ett speciellt utseende som kan se lite lustigt men samtidigt gulligt ut. Deras öron påminner om en fladdermus eftersom de är stora och står rakt upp. Frallan har de senaste åren blivit en populär hundras hos många.

Det som gör en Fralla kul att hänga med är att de är modiga och tror att de är mycket större än vad de egentligen är vilket kan leda till många roliga situationer. De kan också ge i från sig roliga ljud som försök till morranden och grymtanden.

Förutom att bjuda på en massa tokigheter är Frallan en kärleksfull hund som älskar sin familj och gärna och följer gärna med på allt.

9. Jack Russell

knasiga hundraser

Jack Russell Terrier är en liten energisk hundras med lekfull och busig personlighet. De charmar många med sitt härliga sätt att vara på.

En av de saker som gör Jack Russell underhållande är deras gränslösa energi och entusiasm. De är alltid redo för att leka och utforska saker, de älskar leksaker och att kasta boll. De är också nyfikna, vilket kan göra att de ofta hamnar i roliga situationer.

Det är också en bestämd, orädda och intensiva hundras som kräver en del av dig som ägare. De har inga problem att ta sig an nya utmaningar eller att möta en större hund.

10. Puli

underhållande hundras puli

Puli känner du igen på deras päls som är lång och snörig, påminner om rastaflätor. Puli kommer ursprungligen från Ungern där de används som vallhund. Pälsen hjälpte till att skydda från det kalla vintervädret i Ungern.

Pälsen gör att Pulin ser lite knasig ut, de ser ut som en golvmopp vilket är kul. Men det är också en hundras som är livlig, kärleksfull och social. De går bra överens med människor och andra djur.

Det är en snabb lärd hundras som gärna lär sig nya tricks. Du kan kanske lära den något tokigt trick som får dina kompisar att skratta.

Puli ger mycket glädje och skratt till alla i familjen.

11. Shetland Sheepdog

rolig hund Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog även kallad Sheltie är en medelstor och elegant hundras med lång och fin päls. Även om det är en elegant hund är det en aktiv och stark arbetarhund.

De är kända för att vara snabb lärda och lär sig nya ticks fort. Eftersom de lär sig snabbt används de ofta i lydnads- och agilitytävlingar.

Även om det är en seriös hundras har de en lekfull och busig personlighet som gärna hittar på saker ihop med sin familj och ägare.

Sheltie är en aktiv och energisk hund som älskar de att leka och springa runt ute. De kan också hitta på roliga och underhållande saker som får vem som helst att skratta.

12. Shiba Inu

Shiba Inu är en Japansk spets hund. De känns igen på deras rävliknande utseende med en smal nos, spetsiga öron, tjock päls och en rullad svans. Deras ansiktsuttryck beskrivas ofta som att de ”ler” med en uppåtvänd mun.

Det är en pigg och snäll hundras som behöver tidig social träning för att komma bra överens med andra hundar.

De har också en lekfull sida och busar gärna vilket kan leda till många skratt och tokigheter. Shiba är även en pratglad hund som skäller när den är uppspelt eller vill ha något.

13. Golden Retriever

tokiga hundraser

Golden Retriever är en populär hundras som är känd för sin vänliga, lugna och utåtriktade personlighet. De används ofta som terapihundar och anpassar sig bra i familjelivet.

Varför Golden Retriever är en knasig hundras är av deras lekfulla karaktär. De ses ofta springa runt med att hämta bollar eller leksaker. Svansen viftar de ofta på vilket visar deras glädje och entusiasm.

De är duktiga på att lära sig nya trick så varför inte lära den något roligt som de tycker är kul och som får dig att skratta. De vill gärna vara till lags med sin ägare och familj.

15. Labrador Retriever

 rolig hund Labrador Retriever

Labrador Retriever kallas även för Labbe. Det är en perfekt familjehund som är kärleksfull, snäll och glad som älskar att vara ute och röra på sig.

Det är också en smart hund som oftast används som servicehundar på grund av de är snabb lärda och har en förmåga att lära sig nya uppgifter snabbt.

Labben är också känd för sin lekfulla och busiga sida. De älskar att leka och är nyfikna. De hittar gärna på tokiga och knasiga saker som kommer få dig att skratta. En Labrador Retriever går bra ihop med barn och andra djur.


Sammanfattning – Roliga hundar

De flesta hundar är roliga att umgås med och får oss att skratta lite extra. Det som får en hud knasig är först och främst deras personlighet.

Men de kan också ha ett speciellt utseende som får oss att dra lite mer i smilbanden. De kan ha alldeles för stora öron som ofta är i vägen för dom när de ska gör saker. De kan ha en oproportionerlig kropp som är stor men med korta ben som gör att de tar sig fram lustigt.

Vissa raser har även ett speciellt ansiktsuttryck som gör att de ser knasiga ut men ändå gulliga hundar :).

Lämna en kommentar