Hundar som ser ut som gosedjur – 15 jättesöta hundraser

Att hundar är söta tycker nog de flesta men när de ser ut och känns som gosedjur är de otroligt mysiga och något många hundälskare tycker om. Men kom ihåg att de fortfarande är riktiga hundar med samma behov som andra hundraser. De behöver komma ut på promenader, tränas, ha lektid och massor av kärlek.

Om du letar efter en hundras som ska se ut som ett levande gosedjur så ska du kolla in följande hundraser. Pomeranian, Chow Chow, Bichon Frisé, Goldendoodle, Cavapoo, Mateser och Poochon.

1. Pomeranian

pomeranian hund som ser ut som ett gosedjur

Pomeranians är en liten hundras och kan väga mellan 1-3kg. De är kända för att se ut som ett gosedjur med deras mjuka, stora, fluffiga päls och med ett litet sött ansikten som gör det omöjligt att inte älska.

Pomeranians älskar att leka och går gärna en promenad med dig men de gillar också att mysa och bli klappade på.

Vissa hundraser är väldigt söta när de är valpar, men när de växer upp ser de inte ut som gosedjur längre. En Pomeranian ser ut som ett gosedjur under hela deras livstid. Enda nackdelen med att ha en Pomeranian är att du behöver ta hand om deras päls mer än en gång i veckan.

2. Chow Chow

chow chow

Chow Chow är en medelstor till stor hundras som ser ut som en mjuk och go nallebjörn. Den här hundrasen har en tjock dubbel päls som behöver daglig pälsvård.

Chow Chow är en ras som ser häftigt ut men kräver en hel del träning och det är bra om du är van med att uppfostra hundar. Det är en populär hund och är en av de dyraste hundarna i världen.

Det är en självständig och reserverad hundras som kan naffsa om den upplever att sin ägare är hotad. De kommer att bli din bästa vän om du ger dem uppmärksamhet och bra träning, eftersom deras lojalitet gör dem beskyddande av sina familjemedlemmar.

3. Bichon Frisé

hundraser som ser ut som gosedjur

Bichon Frisé är en liten hundras som väger mellan 4-7kg. Bichon Frisé har en lockig, bomullsliknande päls som gör att den ser ut som en gosedjur.

Pälsen behöver borstas regelbundet, annars blir pälsen tovig. Trots mycket och fluffig päls så fäller den inte alls mycket och är även en allergivänlig hundras.

Denna ras är känd för att vara väldigt lätt att träna och älskar att vara med sin familj vart den än är. De går även bra ihop med andra hundraser och katter, samt är en ganska tystlåten hund som inte skäller så mycket.

4. Goldendoodle

goldendoodle

Goldendoodle är en korsning mellan en Golden Retriever och en pudel. Det är en glad, lekfull och söt hundras som ser både snäll och söt ut precis som ett gosedjur med sin lockiga och lurviga päls. Den här hundrasen är en perfekt familjehund.

En Goldendoodle utseende kan förändras när de växer upp och kanske inte ser ut som ett gosedjur hela livet. Då deras päls kan ändras under uppväxten. De fäller lite päls och är en bra hundras för allergiker.

De passar bra in hos alla barnfamiljer på grund av deras kärleksfulla och lekfulla läggning. Goldendoodle går även bra ihop med främlingar och andra hundraser.

5. Pyrenéerhund

pyreneerhund gosedjur

Pyrenéerhundar ser ut som gigantiska nallebjörnar med deras tjocka päls och en fluffig svans som går upp över ryggen. Dessa stora hundar kan väga mellan 40-50kg när de är fullvuxna och är bra vakthundar.

En Pyrenéerhund kräver mycket träning och underhåll av sin päls, de passar bra för dig som är van vid hundar och har haft hund tidigare. Det här är ingen första gångs hund.

Det är en lojala och kärleksfulla hundras speciellt mot sin familj men är misstänksamma mot alla andra. Pyrenéerhund behöver tid, tålamod och träning från dig för att bli en social hund.

6. Tibetansk Mastiff

tibetansk mastiff

Utseendet på en Tibetanska mastiff är väldigt unikt, de har en lång, lurvig päls med vackra färger och mönster. Det gör att denna hundraras påminner om ett stort gosedjur som ser ut som en stor nallebjörn eller ett lurvigt lejon beroende på klippning av pälsen.

Den Tibetanska Mastiffen är en stor hundras och är känd för att vara smart, självständig och självsäker. Den kan dock vara aggressiva om den inte tränas ordentligt.

Hundrasen föddes ursprungligen upp för att skydda fårflockar från vargar, björnar och leoparder. Tibetanska mastiffer är ingen hund för förstagångsägare eftersom de kräver mycket träning och social träning.

7. Poochon

poochon

Poochon är blandningen mellan en pudel och Bichon Frise. Och är verkligen söt till sitt utseende, ser ut som ett gosedjur som valp men också när den är fullvuxen med den lurviga lockiga pälsen och sitt snälla ansikte.

Hundrasen är känd för att vara väldigt smarta och älskar att gosa. Poochon är inte aggressiva och de kommer ofta bra överens med andra husdjur, oavsett om de är hundar eller katter.

8. Malteser

malteser gosig hund

Malteser är en liten vit hundras som ursprungligen föddes upp för att vara en sällskapshund och en bra hundras för nybörjare. De väger som fullvuxen 3-4 kg. Det är en lojal och kärleksfull hundras som älskar att umgås med sin ägare.

Maltesen ser ut som ett gosedjur med sin mjuka och halv lockiga päls som kan vara både lång eller kortklippt, med de mörka ögonen och mörka nosen gör att de ser ut som en liten vit nallebjörn.

9. Pudel

toy poodle liten söt hund

Pudel finns i fyra storlekar, stor pudel, mellanpudel, dvärgpudel och minipudel (”toy-pudel”). Med deras lockiga päls och vänliga ansikte ser de ut som gosedjur, speciellt de mindre pudlarna.

Pudel är en smart hundras som lär sig snabbt och är även en bra hundras för agility. De är även kärleksfulla, roliga och lojala.

Pudel är en riktigt familjehund och går bra ihop med andra människor och djur om de tränas till det när de är unga. Bra att veta är att de är duktiga på att hoppa och kan hoppa högt så se till att ha ett högt staket om du har en pudel lös i din trädgård.

10. Maltipoo

maltipoo söt

Maltipoo är en korsning mellan maltesern och en pudel. Det här är en riktigt söt liten hund som ser ut som ett gosedjur både som valp men också när den är fullvuxen. En maltipoo är en mysig, snäll, social och glad sällskapshund som passar alla.

Maltipoo går bra ihop med nya människor och andra djur. Förutom att vara en bra sällskaps- och familjehund så är det en perfekt terapihund med sin vänliga personlighet.

En Maltipoo kan väga allt från 3-9kg som fullvuxen hund. Är lätt att träna men är en hund som har nära till skall och kan vara ganska högljudda. Därför är det viktigt med bra träning och uppfostran i början.

11. Bichon Havanais

bichon havanais

Bichon havanais är en liten dvärghund med lång eller kortklippt päls. Med en kortklippt päls ser den ut som ett gosedjur då den är liten med mjuk, silkeslen päls och med ett gulligt snällt ansikte. Hundrasen är mycket snäll och älskar att lära sig nya saker.

Vill gärna inte bli lämnad för långa stunder utan trivs bäst med sina familjemedlemmar. Går bra ihop med barn och andra djur. Bichon havanais är ursprungligen en hundras från Kuba som är allergivänliga.

Ingen större erfarenhet krävs som hundägare utan en Bichon havanais passar bra för dig som vill ha en första gångs hund som är lätt att träna och lära. Det är även en bra hundras för allergiker.

12. Yorkshireterrier

yorkshire terrier är en hund som ser ut som ett gosedjur

Yorkshireterrier är en liten dvärghund som ursprungligen föddes upp för att jaga gnagare i gruvor och kvarnar i mitten på 1800-talet. Idag är det en mysig liten sällskaps- och familjehud. Hundrasen är livlig, pigg och lekfull.

En yorkshireterrier påminner om ett litet gosedjur då den är liten och har ett gulligt litet ansikte. Det är en långhårig hundras men pälsen kan också klippas kort och behöver daglig pälsvård för att inte bli tovigt.

Trots ett litet och gulligt utseende så har en yorkshireterrier nära till skall och skyddar mer än gärna sina familjemedlemmar. Med tidig träning så kan du undvika att det blir en skällig hund.

Man kan säga att en yorkshireterrier är liten och kaxig, dessutom en perfekt lägenhetshund eftersom den är så liten.

13. Chihuahua

chihuahua

Chihuahua är världens minsta hundras och har fått sitt namn från delstaten Chihuahua i Mexiko där hundrasen också sägs komma ifrån. Med sin lilla storlek och gulliga ansikte så ser de ut som ett litet gosedjur och de är lätta att ta med sig tack vare storleken.

Trots att Chihuahuan är värdens minsta hund så har den en stor personlighet och kommer skydda sin ägare mot allt även om det innebär deras egen säkerhet. Det gör också att de skäller på främlingar och andra hundar.

En Chihuahua är nyfiken, lojal och lekfull men måste få en bra träning tidigt för att inte vara nervös och arg kring främlingar. Tack vare sin charm är det en otroligt populär hundras i Sverige.

14. Cavapoo (Cavoodle)

cavapoo

Cavapoo är en korsning mellan Cavalier King Charles Spaniel och pudel, vanligast är att man korsar en Cavalier med en dvärg-eller toypudel. Den fina och lurviga pälsen med ett gulligt ansikte gör att en Cavapoo verkligen kan mistas för att vara ett gosedjur.

En Cavapoo är en lojal, kärleksfull och smart hundras. De är lätta att träna upp och trivs bra med barn och andra djur. De är väldig gosiga att mysa med men behöver också motion för att må bra.

Cavapoo har också blivit en populär hundras på senaste åren och har därför blivit väldigt dyr då de kan kosta uppemot 30.000-40.000kr. Det är just en Cavapoo Kronprinsessan Viktoria har vid namn Rio.

15. Samojed

samojed lurvid söt hund

Samojedhund är en hundras som ursprungligen föddes upp som vallhund i Sibirien. De sägs ofta vara en hund som liknar varg, men även isbjörn. Deras utseende påminner lite om en vit nallebjörn.

Pälsen är tjock och tät vilket gör att de påminner om ett gosedjur. Samojed är en medelstor hund som är beskyddande, snäll och utåtriktad.

Samojed är smarta hundar men kan lätt bli högljudd och skälla en hel del, därför är det viktigt med mycket träning i tidig ålder.

De behöver också tränas för att gå bra ihop med katter och andra hundar. Lämna inte en Samojed hemma själv alldeles för länge, de trivs bäst med sin familj.

Sammanfattning av hundar som ser ut som gosedjur

Det finns många hundar som ser ut som gosedjur, vissa ser ut som gosedjur hela deras livslängd medans andra är mest likt ett gosedjur som valp men ändrar utseende när de blir fullvuxna.

De hundraser som mest ser ut som ett gosedjur är utan tvekan, Cavapoo, Bichon havanais, Maltipoo, Poochon, Malteser, Pomeranian och Goldendoodle.

Även om en hundras ser ut som ett gosedjur eller är liten i storleken så betyder det inte att det är mindre jobb med en sådan hundras. Många passar som en först gångs hund medans andra kräver mer erfarenhet av hundar och mycket träning.

Lämna en kommentar